Preskocit navigáciu

Slovenský MSF SFAT tím začal svoju činnosť v Afganistane


Slovenský MSF SFAT tím začal svoju činnosť v Afganistane

Po prevzatí operačnej úlohy začal svoju činnosť vykonávať v poradí druhý poradenský tím pre afgánske bezpečnostné sily MSF SFAT (Mobile Strike Force Security Forces Advisory Team). Pod vedením veliteľa tímu podplukovníka Petra MICHLÍKA tak jednotka nadviazala na svojich kolegov z I. MSF SFAT tímu.

Slovenskí poradcovia pre jednotky začali spoločne so svojimi partnermi z afganských ozbrojených zložiek s intenzívnou prípravou kurzov a výcvikov na nasledujúce obdobie pre afgánskych partnerov a poradcovia pre štáb sa zaoberajú plánovaním a pomocou pri každodennej štábnej práci.

Ozbrojené sily Slovenskej republiky vyslali do operácie ISAF Afganistan v 22. rotácii druhý poradenský tím SFAT. 48 slovenských profesionálnych vojakov pomáha pripraviť na bojové nasadenie príslušníkov práporu okamžitej reakcie MSF (Mobile Strike Force) Afgánskej národnej armády.


Slovenský MSF SFAT tím začal svoju činnosť v AfganistaneSlovenský MSF SFAT tím začal svoju činnosť v AfganistaneSlovenský MSF SFAT tím začal svoju činnosť v AfganistaneSlovenský MSF SFAT tím začal svoju činnosť v AfganistaneSlovenský MSF SFAT tím začal svoju činnosť v Afganistane2Slovenský MSF SFAT tím začal svoju činnosť v Afganistane2Slovenský MSF SFAT tím začal svoju činnosť v Afganistane2

Autor: MSF SFAT , Foto: MSF SFAT - Dátum: 22.07.2014
Čítanosť: 8006
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share