Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Previerka pripravenosti deklarovaných síl OPCW


Previerka pripravenosti deklarovaných síl OPCW
V  rámci prípravy deklarovaných síl pre organizáciu pre zákaz chemických zbraní (OPCW) absolvovali určení príslušníci práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v termíne od 2. do 6. decembra 2013 výcvik s reálnymi toxickými chemickými latkami vo VTC RCHBO Zemianske Kostoľany.
Výcvik bol zameraný na plnenie úloh nadstavbovej úrovne zručností s vykonaním kontroly zladenosti družstiev. Cieľom výcviku bolo preveriť odborné spôsobilosti jednotky vyčlenenej pre OPCW a to vykonávanie radiačného a chemického prieskumu a dekontaminácie terénu, techniky a osôb.
Počas výcviku bola dňa 5. decembra 2013 previerkovým tímom veliteľa pozemných síl OS SR vykonaná previerka pripravenosti s úlohou vyhodnotiť a overiť bojovú pripravenosť príspevku pre OPCW v súlade s triedou pripravenosti. Po vykonaní brífingov veliteľa jednotky kapitána Marcela Uharčeka a riadiaceho cvičenia kapitána Tomáša Cvečku a previerke praktických spôsobilostí RCHBO príspevkom OPCW, veliteľ previerkového tímu plukovník Miroslav Hatala zhodnotil, že jednotka OPCW je pripravená na plnenie úloh v čase stanovenom triedou pripravenosti.
Deklarované sily OPCW budú v roku 2014 v pohotovosti na území SR. Úlohou počas možného nasadenia je pôsobiť v rámci humanitárnej operácie OPCW (OSN) s cieľom rýchlo reagovať na vzniknutú hrozbu použitia a pri odstraňovaní následkov použitia chemických zbraní a tým prispieť k naplneniu medzinárodných záväzkov SR.

Previerka pripravenosti deklarovaných síl OPCWPrevierka pripravenosti deklarovaných síl OPCWPrevierka pripravenosti deklarovaných síl OPCWPrevierka pripravenosti deklarovaných síl OPCWPrevierka pripravenosti deklarovaných síl OPCWPrevierka pripravenosti deklarovaných síl OPCWPrevierka pripravenosti deklarovaných síl OPCWPrevierka pripravenosti deklarovaných síl OPCWPrevierka pripravenosti deklarovaných síl OPCWPrevierka pripravenosti deklarovaných síl OPCW

Autor: prrchbo , Foto: prrchbo - Dátum: 11.12.2013
Čítanosť: 7880
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share