Preskocit navigáciu

Posádkový deň detí v Prešove


Posádkový deň detí v Prešove

Medzinárodný deň detí každoročne pripadá na 1. jún 2024. Má upozorniť svetovú verejnosť na práva a potreby detí. Sviatok detí sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. Prvýkrát sa oslavoval 1. júna 1950 vo viac ako 50 krajinách celého sveta. My ho už tradične oslavujeme v priestoroch 51. krídla v Prešove. Ani tento rok to nebolo inak a spolu sme otvorili brány posádky Prešov 31. mája 2024.
Hneď ráno si deti pozreli vzdušný výsadok z vrtuľníka Mi-17 M. Nasledovala ukážka skupinového letu leteckej školy Air Mavex Junior. Nechýbala tradičná ukážka boja zblízka, sebaobrana, manipulácia so zbraňou, ukážka letu L-39 Albatros a vrtuľníka UH-60M, ukážka psovodov a výcviku psov. Pripravená bola aj technika 2. mechanizovanej brigády Pozemných síl OS SR typu tank Leopard 2A4, tank T-72, bojové vozidlo pechoty a delostrelecká húfnica Zuzana 2.
Na záver deti čakalo veľké prekvapenie v podobe ohromného kopca mydlovej peny, ktorú pre nich vyrobil Hasičský a záchranný zbor. Sme radi, že aj touto formou sme mohli deťom priblížiť časť svojej práce a vyčariť na ich tvárach radostný a najmä spokojný úsmev.


Posádkový deň detí v PrešovePosádkový deň detí v PrešovePosádkový deň detí v PrešovePosádkový deň detí v PrešovePosádkový deň detí v PrešovePosádkový deň detí v PrešovePosádkový deň detí v PrešovePosádkový deň detí v Prešove

Autor: npor. Andrea Jančoková , Foto: npor. Andrea Jančoková - Dátum: 31.05.2024
Čítanosť: 266
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share