Preskocit navigáciu

Diplomatický zbor v prešovskom krídle


Diplomatický zbor v prešovskom krídle
Členovia vojenského diplomatického zboru osemnástich krajín sveta zaradili v dňoch 14. a 15. októbra 2021 do svojho programu návštevu posádky Prešov a dňa 15. októbra 2021 ich na pôde vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša privítal veliteľ krídla plukovník Peter Kríž.
 
V krátkej prezentácii oboznámil príslušníkov diplomatického zboru s históriou útvaru, poslaním, hlavnými úlohami a leteckou technikou, ktorou krídlo disponuje. Taktiež poukázal na participáciu krídla v misiách NATO, EU, či pomoci v rámci národného krízového manažmentu. Na záver odpovedal na otázky týkajúce sa organizácie výcviku pilotov, zabezpečenia letovej činnosti a údržby leteckej techniky.      
 
V ďalšom programe zavítali diplomati do priestorov novo zrekonštruovaného hangáru č.3, kde si mohli na vlastné oči pozrieť práce profesionálnych vojakov na vrtuľníkoch UH-60 a Mi-17. Nasledovala návšteva leteckého simulátora Mi-17 MODER a postupového trenažéra UH-60, na ktorých mali členovia vojenského diplomatického zboru možnosť skúsiť lietať v rôznych podmienkach a prostrediach. Sprevádzali ich pri tom skúsení piloti a inštruktori leteckého výcviku.
 
Návštevníci opúšťali priestory vrtuľníkového krídla so slovami vďaky a prejavmi úcty.

Diplomatický zbor v prešovskom krídleDiplomatický zbor v prešovskom krídleDiplomatický zbor v prešovskom krídleDiplomatický zbor v prešovskom krídle

Autor: npor. Ján ČONTOFALSKÝ , Foto: npor. Ján ČONTOFALSKÝ - Dátum: 18.10.2021
Čítanosť: 3755
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share