Preskocit navigáciu

Akadémia ozbrojených síl v medzinárodnej športovej súťaži druhá


Akadémia ozbrojených síl v medzinárodnej športovej súťaži druhá

Súťaživá atmosféra, snaha o víťazstvo, siahanie si až na dno síl ale i férové zápolenie, dobrá organizácia a vydarené počasie - tým sa vyznačoval jubilejný 10. ročník medzinárodnej športovej súťaže kadetov vysokých vojenských škôl, vojenských katedier a profesionálnych vojakov s názvom „All Rounder“ (človek všestranný). Súťaž, tak ako po minulé roky, organizovala Akadémia ozbrojených síl (AOS) gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši v dňoch 27.- 29. septembra 2016, a to v športovom areáli AOS, v Iľanovskej doline (Nízke Tatry) a v areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka (rieka Váh).
Jubilejného 10. ročníka sa zúčastnili kadeti a profesionálni vojaci zo SRN, Českej republiky, Maďarska, Chorvátska a Slovenska. Celkom súťažilo 7 šesťčlenných družstiev vojakov. Títo si svoju kondíciu, silu, obratnosť a vytrvalosť preverili v 6 náročných disciplínach, ktoré do súťaže zakotvila Katedra telesnej výchovy a športu AOS. Prvou bola prekážková dráha, nasledovalo plávanie vo vojenskom ústroji - štafeta 6x50 m voľným spôsobom, hod granátom na cieľ vzdialený 30 m, streľba zo vzduchovej pušky stojmo (10 výstrelov na 10 metrov), beh na 6 km a splavovanie rieky Váh (rafting).
O výsledkoch rozhodovali výkony celého družstva, výsledný čas či body tvorili najmä jednotlivci, preto sila tímu záležala od sily jeho členov. Mnohé výsledky v súťaži boli veľmi tesné a takmer vyrovnané, čo vôbec neuľahčovalo prácu rozhodcom súťaže. Rozhodcovský tím tvorili učitelia Katedry telesnej výchovy a športu AOS pod vedením Mgr. Jána Pápaya, PhD., ktorí „nikomu nič nedarovali“ , ich stopky boli neúprosné.

Výsledky 10. roč. All Rounder:
1. miesto: Fakulta TVaŠ Karlovej univerzity Praha (ČR)
2. miesto: Akadémia ozbrojených síl Liptovský Mikuláš (SR)
3. miesto: Národná univerzita verejnej správy Budapešť (Maďarsko)
4. miesto: Univerzita obrany Brno (ČR)
5. miesto: VÚ 4650 Trenčín
6. miesto: Akadémia obrany Franja Tudjmana Zagreb (Chorvátsko)
7. miesto: Univerzita Helmuta Schmidta Hamburg (SRN)

Ocenenia družstvám na prvých troch miestach odovzdal prorektor pre vojenské veci AOS plk. Ing. Ľubomír Matta, plk. gšt. Ing. Milan Marek, zástupca rektora UO Brno a plk. Mgr. Petr Hanák, riaditeľ Centra telesnej výchovy a športu Univerzity obrany Brno.


Akadémia ozbrojených síl v medzinárodnej športovej súťaži druháAkadémia ozbrojených síl v medzinárodnej športovej súťaži druháAkadémia ozbrojených síl v medzinárodnej športovej súťaži druháAkadémia ozbrojených síl v medzinárodnej športovej súťaži druháAkadémia ozbrojených síl v medzinárodnej športovej súťaži druhá 2

Autor: -hg- , Foto: autor - Dátum: 30.09.2016
Čítanosť: 12016
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share