Preskocit navigáciu

Zasadanie riadiacej skupiny projektu TISA v Rumunsku


Zasadanie riadiacej skupiny projektu TISA v Rumunsku

Za účasti 2. zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR sa v dňoch 20. - 23. septembra zasadala v Bukurešti riadiaca skupiny projektu TISA.
Mnohonárodný projekt TISA je zameraný na riešenie krízových situácií v spojitosti s povodňami v povodí rieky Tisa.
Súbežne so zasadaním riadiacej skupiny zasadala aj pracovná skupina mnohonárodného projektu „TISA“, ktorej účastníkmi boli príslušníci odboru bojovej podpory operácií /ŠbSP GŠ OS SR. Jedným z prejedávaných bodov bolo aj rozšírenie zmluvného územia projektu o povodie rieky Dunaj, ktorá preteká cez krajiny participujúce na projekte TISA. V ďalšom kroku budú jednotlivé krajiny projektu vyvíjať aktivity, aby sa krajiny, ktoré majú záujem o spoluprácu na projekte, mohli pripojiť. Na podporu tejto politiky sa zasadania riadiacej skupiny zúčastnili aj zástupcovia Rakúska a Srbska.
Keďže v rámci projektu TISA sa každoročne uskutočňuje spoločné cvičenie jednotiek partnerských krajín vždy v aktuálnej predsedníckej krajine, okrem zasadania pracovnej skupiny sa príslušníci GŠ OS SR zúčastnili aj samotného cvičenia BLONDE AVALANCHE 2016 v rumunskom meste Satu Mare. Cieľom cvičenia bolo preveriť a zosúladiť činnosť štábu Mnohonárodného ženijného práporu TISA v rámci plnenia úloh v operáciách domáceho krízového manažmentu, pri odstraňovaní následkov spôsobených povodňami.
Aktivita, ktorá prebehla na území Rumunska bola pre ženijnú podporu prínosom, nakoľko v roku 2017 je predsedajúcou krajinou projektu TISA Slovensko, a tým aj organizátorom cvičenia BLONDE AVALANCHE 2017.


Zasadanie riadiacej skupiny projektu TISA v RumunskuZasadanie riadiacej skupiny projektu TISA v RumunskuZasadanie riadiacej skupiny projektu TISA v RumunskuZasadanie riadiacej skupiny projektu TISA v RumunskuZasadanie riadiacej skupiny projektu TISA v Rumunsku 2Zasadanie riadiacej skupiny projektu TISA v Rumunsku 2Zasadanie riadiacej skupiny projektu TISA v Rumunsku 2Zasadanie riadiacej skupiny projektu TISA v Rumunsku 2Zasadanie riadiacej skupiny projektu TISA v Rumunsku 3

Autor: OdBPO/ŠbSP , Foto: autor - Dátum: 28.09.2016
Čítanosť: 4722
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share