Preskocit navigáciu

Veliteľ USAREUR a veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na návšteve Slovenska


Veliteľ USAREUR a veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na návšteve Slovenska

Generáli Frederick B. Hodges (USAREUR) a Courtney P. Carr (TAG INDNG) počas svojej návštevy Slovenskej republiky prijali pozvanie generála Maxima na návštevu Generálneho štábu OS SR. Obaja generáli sa 14. marca zúčastnili "Round table" diskusie organizovanej mimovládnou organizáciou Slovenská atlantická komisia.
Po jej ukončení sa obaja generáli presunuli do priestorov generálneho štábu kde ich oboch postupne prijal náčelník generálneho štábu, jeho 2. zástupca ako aj štátny tajomník.
Počas rokovaní boli vyzdvihnuté nadštandardné vzťahy v oblasti výcvikových aktivít, čoho dôkazom je aj práve prebiehajúci výcvik RCHBO špecialistov Národnej gardy vo VTC Zemianske Kostoľany.
"Ozbrojené sily USA sú našim strategickým partnerom, a preto vítam každú príležitosť umožňujúcu výmenu skúseností," uviedol na margo stretnutia generál Maxim.


Veliteľ USAREUR a veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na návšteve SlovenskaVeliteľ USAREUR a veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na návšteve SlovenskaVeliteľ USAREUR a veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na návšteve SlovenskaVeliteľ USAREUR a veliteľ Národnej gardy štátu Indiana na návšteve Slovenska

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 14.03.2016
Čítanosť: 4533
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share