Preskocit navigáciu

ZaMKIS privítala príslušníkov DCM-C


ZaMKIS privítala príslušníkov DCM-C

   Medaily za službu v jednotke Nasaditeľný modul komunikačných a informačných systémov (DCM-C) v Turecku a Afganistane si prevzali vo štvrtok 30. mája 2013 na slávnostnom nástupe v priestoroch ružomberských kasární príslušníci Základne mobilných komunikačných a informačných systémov (ZaMKIS).
Pamätné medaily za službu vo vojenskej operácii ISAF a Pamätné medaily náčelníka Generálneho štábu OS SR za službu v prospech Severoatlantickej aliancie šiestim profesionálnym vojakom odovzdal Veliteľ síl výcviku a podpory brigádny generál Ľubomír Svoboda.
    Traja profesionálni vojaci ZaMKIS jednotky DCM-C počas svojho polročného pôsobenia v operácii ISAF Afganistane plnili odborné úlohy v oblasti KIS v priestore nasadenia veliteľstva v Kábule. Ďalší traja profesionálni vojaci DCM-C počas troch mesiacoch zabezpečovali hlasové a dátové služby v prospech NATO na podporu velenia a riadenia počas aktivít NATO v Turecku.
    Veliteľ síl výcviku a podpory sa vo svojom príhovore poďakoval profesionálnym vojakom za kvalitne odvedenú prácu v prospech OS SR „Vaše dosiahnuté výsledky pri plnení úloh potvrdzujú, že ste boli vybraní zaslúžene ako jedny z najlepších. Získali ste skúsenosti v nebezpečných situáciách a náročných bezpečnostných a klimatických podmienkach. Stávate sa zárukou kvalitnej prípravy príslušníkov DCM-C, ktorí sa pripravujú na plnenie náročných úloh mimo územia Slovenskej republiky, kde je vojenská prítomnosť potrebná“.
    Jednotka DCM-C je začlenená do tabuliek NATO a tvorí neoddeliteľnú súčasť skupiny NATO pre komunikačné a informačné systémy (NATO CIS Group). Z toho dôvodu táto jednotka, alebo jej prvky môžu byť pridelené, vyčlenené alebo zaradené do operácií, cvičení alebo výcviku na základe rozhodnutia veliteľa skupiny NATO pre komunikačné a informačné systémy.


aaaa

Autor: npor.Ing.František Bango , Foto: npor. Ing. Maroš Omasta - Dátum: 04.06.2013
Čítanosť: 14799
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share