Preskocit navigáciu

Výbornú spoluprácu z Afganistanu využijú hlohovčania aj na Slovensku


Výbornú spoluprácu z Afganistanu využijú hlohovčania aj na Slovensku Veliteľ dopravného práporu v Hlohovci podplukovník Ferdinand Muríň privítal v dňoch 22. – 23. apríla návštevu z Národnej gardy štátu Indiana.

Major Martin Couch, ktorý bol v druhej polovici minulého roka zástupcom slovenského veliteľa výcvikového a pomocného tímu CSS MAT v afganskom Tarin Kowte, pricestoval na Slovenko s cieľom pomôcť svojim bývalým kolegom pri ich príprave na medzinárodné logistické cvičenie CAPABLE LOGISTICIAN 2013. Veliteľom tretej rotácie CSS MAT v Afganistane bol práve terajší veliteľ Dopravného práporu podplukovník Ferdinand Muríň

Zahraničný hosť strávil s príslušníkmi hlohovského dopravného práporu dva dni intenzívneho výcviku v Prápore výcviku v Martine pod vedením inštruktorov Výcvikovej jednotky vojenských misií. Výsledkom spoločného výcviku bolo spracovanie štandardizovanej dokumentácie a taktických štandardných operačných postupov mnohonárodnej dopravnej roty, ktorú budú príslušníci príporu vytvárať počas najväčšieho logistického cvičenia NATO v Lešti v júni tohto roku.

Zahraničná návšteva je príkladom vynikajúcich vzťahov medzi bývalými kolegami a zároveň aj nadštandardného partnerského vzťahu medzi Ozbrojenými silami SR a Národnou gardou štátu Indiana.



vv

Autor: doppr - Dátum: 10.05.2013
Čítanosť: 24984
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share