Preskocit navigáciu

Návrat 3. rotácie EUFOR ALTHEA


Návrat 3. rotácie EUFOR ALTHEA
V priestoroch Vojenského ústavu pľúcnych chorôb v Novej Polianke  sa dňa 10. septembra 2012 uskutočnil slávnostný nástup pri príležitosti návratu 3 rotácie 33 príslušníkov OS SR z  operácie  EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine. Táto operácia je v zodpovednosti veliteľa Síl výcviku a podpory.
Na slávnostnom akte bol prítomný náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek, veliteľ Síl výcviku a podpory brigádnygenerál Ľubomír Svoboda, veliteľ Spoločnej logistickej podpornej skupiny plukovník generálneho štábu Ján Žarnovický, veliteľ Opravárenského práporu podplukovník Daniel Ličko, veliteľ práporu výcviku podplukovník Roman Petrík a veliteľ výcvikovej jednotky vojenských misií podplukovník Ladislav Kiseľ.
V rámci slávnostného aktu si profesionálni vojaci prevzali z rúk náčelníka Generálneho štábu medaily za vzorné splnenie úloh operácii, ktorej úlohou je zachovávať bezpečnosť obyvateľov a prispievať k väčšiemu pokroku Bosny a Hercegoviny na ceste k európskej integrácii a k potláčaniu korupcie a organizovaného zločinu. Hlavnými úlohami, ktoré vojaci v operácii plnili bolo monitorovanie bezpečnostnej situácie, kontakt s miestnym obyvateľstvom a demonštrácia prítomnosti bezpečnostných jednotiek EÚ.

3.rotácia Eufor Althea3.rotácia Eufor Althea3.rotácia Eufor Althea3.rotácia Eufor AltheaEufor AltheaEufor AltheaEufor AltheaEufor Althea

Autor: VSLPS - Dátum: 11.09.2012
Čítanosť: 48384
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share