Preskocit navigáciu

Vojaci z Hlohovca odstraňujú následky povodní v obci Píla


Vojaci z Hlohovca odstraňujú následky povodní v obci Píla

Sily výcviku a podpory majú v pondelok 13. júna 2011 v oblastiach pod Malými Karpatmi postihnutých povodňami nasadených 16 profesionálnych vojakov, ktorí pomáhajú domácemu obyvateľstvu odstraňovať škody po ničivej povodni. V obci Píla rozvinuli stan so sprchami a teplou vodou a najviac postihnuté domy čistia od nánosov bahna.

„Malú kúpaciu súpravu, čo je v podstate stan vnútri ktorého sú drevené rohože a sprchy s teplou vodou, sme postavili v piatok 10. júna a od tej doby sme pomohli takmer 200 občanom. Prichádzajú sa sem umyť a okúpať najmä podvečer alebo v noci, keď skončia s čistením domov a obecných priestorov,“ povedal rotný Zdenko Struňák z Dopravného práporu Hlohovec. Je riadiacim skupiny, ktorá bola nasadená do obce Píla dnes v skorých ranných hodinách. Spolu s nimi dorazila do obce aj desiatka profesionálnych vojakov z Multifunkčného práporu Hlohovec, ktorá pomáha občanom čistiť domy a záhrady od nánosov bahna. „Po zasadaní krízového štábu, ktorý zvolal starosta obce v dopoludňajších hodinách, sme dostali 5 adries domov, ktoré najviac potrebovali našu pomoc. Ideme postupne jeden po druhom a pomáhame ľuďom vynášať polámané stromy, postŕhané ploty a čistiť záhrady od všetkého čo sem voda priniesla,“ potvrdil čatár Jozef Rameš a dodal, že zajtra v ich práci bude pokračovať ďalšia skupina vojenských profesionálov z posádky Hlohovec.

"Celkovo bolo od piatku 10. júna do postihnutej oblasti vyčlenených 50 profesionálnych vojakov a 9 kusov techniky z podriadenosti síl výcviku a podpory OS SR," potvrdil veliaci poddôstojník SVaP štábny nadrotmajster Ján Brida, ktorý bol nasadených vojakov osobne navštíviť.  


Vojaci z Hlohovca odstraňujú následky povodní v obci Píla 2Vojaci z Hlohovca odstraňujú následky povodní v obci Píla 2Vojaci z Hlohovca odstraňujú následky povodní v obci Píla 2Vojaci z Hlohovca odstraňujú následky povodní v obci Píla 2Vojaci z Hlohovca odstraňujú následky povodní v obci Píla 3Vojaci z Hlohovca odstraňujú následky povodní v obci Píla 3Vojaci z Hlohovca odstraňujú následky povodní v obci Píla 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 13.06.2011
Čítanosť: 16909
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share