Preskocit navigáciu

Veľvyslanec USA na návšteve 5. pluku


Veľvyslanec USA na návšteve 5. pluku

     Vo štvrtok 2. novembra 2023 navštívil žilinský 5. pluk špeciálneho určenia (5. pšu) americký veľvyslanec H. E. Gautam A. Rana spolu s attachè pre obranu Joshuom Passerom a delegáciou. Veliteľ, plukovník Peter Žochňák osobne privítal veľvyslanca a jeho sprievod v priestoroch pluku.
     Po úvodnom privítaní delegácie mal veliteľ príležitosť predstaviť poslanie, históriu, štruktúru a aktuálne pôsobenie príslušníkov pluku. Veľvyslanec Gautam Rana prejavil uznanie za poskytnuté informácie.
     Tak ako je zvykom - návšteva si uctila pamiatku kolegov položením venca pri Pamätníku vojakom Síl pre špeciálne operácie. Okrem toho veľvyslanec Rana navštívil plukovnú strelnicu a osobne bol v dianí dynamickej ukážky v priestoroch útvaru.
     Návšteva sa niesla v príjemnej atmosfére, na ktorej konci veľvyslanec zanechal svoj záznam v kronike 5. pšu a nasledovalo stretnutie pri káve.


Veľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. plukuVeľvyslanec USA na návšteve 5. pluku

Autor: kapitánka Sylvia Šebestian / 5. pšu , Foto: rotmajster Pavol Mičica / 57. samo - Dátum: 06.11.2023
Čítanosť: 143509
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share