Preskocit navigáciu

Príhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR


Príhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR

Tradične po roku v dňoch 5. a 6. apríla stretli v Žiline a Čadci delegácie generálnych štábov oboch krajín.
Na úvod položili generál Milan Maxim a armádny generál Josef Bečvář vence k pamätníku príslušníkov síl pre špeciálne operácie v priestoroch žilinského pluku špeciálneho určenia, kde prebehla úvodná časť rokovania. Počas nej obe delegácie vyzdvihli potrebu udržania nastaveného tempa spoločných aktivít, ktoré významnou mierou prispievajú k udržiavaniu nadštandardných vzťahov oboch armád na všetkých úrovniach.
Počas druhého dňa stretnutia sa delegácie presunuli do Čadce, kde spoločne prerokovali stav pripravenosti aktivít pripomínajúcich historické medzníky na oboch stranách spoločnej hranice ako aj výcvikových príležitostí, ktoré si navzájom ponúkame.
Na záver pred odletom českej delegácie, obaja generáli vyzdvihli spoluprácu nie len od minuloročného stretnutia v Českej republike, ale vzhľadom na ich končiace sa mandáty aj počas celého štvorročného obdobia.


Príhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRPríhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRPríhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRPríhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRPríhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR 2Príhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR 2Príhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR 2Príhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR 2Príhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR 3Príhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR 3Príhraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 06.04.2018
Čítanosť: 5775
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share